بایسته های تحریمهای ایران پس از خروج ایالات متحده از برجام ۰۸-۰۳-۱۳۹۷
در تاریخ ۸ می ۲۰۱۸ برابر با ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ شمسی، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا طی یک فرمان ریاستی، کلیه تحریمهایی را که علیه ایران، پیرو برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) لغو گردیده بودند، مجدداً وضع نمود. جهت اجرای فرمان ریاستی فوقالذکر، وزارتخانههای امور خارجه و خزانهداری ایالات متحده دو بازه زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه را برای پایانبخشیدن به فعالیتهایی که ایران به نحوی در آنها دخیل است و پیشتر متعاقب لغو تحریمها به موجب برجام دارای مجوز بودهاند، معین کردند.
با توجه به آثاری که بازگشت تحریمها بر فضای حقوقی و قراردادی در زمینه تجارت بینالمللی خواهدگذاشت، اداره نظارت بر داراییهای خارجی ایالات متحده آمریکا (OFAC) که از نهادهای وابسته به وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا است و بر اساس اهداف و سیاستهای خارجی ایالات متحده علیه دولتها، سازمانها و افراد غیرآمریکایی به وضع تحریمهای اقتصادی و بازرگانی میپردازد، به دنبال اعلام فرمان ریاستی رییس جمهور ایالات متحده در تاریخ ۸ می، سندی را با عنوان «سؤالات متدوال پیرامون اعمال مجدد تحریمها متعاقب با فرمان ریاستی امنیت ملی در خصوص برنامه جامع اقدام مشترک مورخ ۸ می ۲۰۱۸» منتشر نمود. در این سند به وضعیت قراردادهای بینالمللی در فضای پسابرجام پرداخته شده و برخی ابعاد مختلف آن در قالب سؤالات مختلف تجزیه و تحلیل شدهاست.
علاقمندان و پژوهشگران میتوانند برای مطالعه ترجمه فارسی پرسشوپاسخهای متداول مذکور، که توسط مؤسسه حقوقی بینالمللی پارس عدل آرین تهیه شدهاست، به این پیوند مراجعه کنند.
واژگان کلیدی: آمریکا و برجام , اداره نظارت بر داراییهای خارجی آمریکا , اوفک , برجام , برنامه جامع اقدام مشترک , تحریم , تحریم ایران , تحریمهای ایران , تحریمهای بینالمللی , خروج آمریکا از برجام , خروج از برجام , خروج ایالات متحده از برجام ,